מדריך קנייה ושימוש במזגנים
קניית מזגן היא קנייה חשובה ולא זולה, הדורשת בדיקה מעמיקה לפני הרכישה. המועצה לצרכנות ריכזה עבורכם כמה בעיות שכיחות בנוגע לקנייה זו, מתוך כוונה למנוע מכם מצבים לא נעימים ולאפשר לכם שימוש נבון במזגן
|
|
מה כדאי לברר לפני קניית המזגן?
1. התאמת המזגן לצרכים - חשוב להתאים את המזגן לצרכים, שאם לא כן תיפגע יעילות המזגן. למשל, מזגן גדול שצריך למזג חלל קטן יחסית יעבוד בהפסקות,-כלומר יפסיק את פעולתו כשיגיע לטמפרטורה מסוימת, ולאחר זמן יחזור ויפעל . הדבר יגרום לבלאי ולהקטנת היעילות. בהתקנת המזגן יש להביא בחשבון את עומס החום בחלל שרוצים למזג, כלומר יש להתחשב בכמה גורמים: גודל החלל, מספר החלונות ושטחם, כיווני הקירות, האקלים באזור, הימצאות או אי הימצאות של מכשירים פולטי חום בחדר, בידוד הקירות והחלונות, מספר האנשים שצפויים לשהות בחדר. לשם כך רצוי להיעזר בייעוץ מקצועי, הן לגבי המזגן המתאים והן לגבי מיקומו. כך נבטיח קירור יעיל ושקט, תוך התאמת תפוקת המזגן (הנמדדת ב- btu לשעה, כלומר כמות הקור או החום שנוספה לחלל בשעת עבודה אחת) לנתונים האחרים.. תפוקה נמוכה מדי תגרום לחוסר יעילות, ותפוקה גבוהה מדי תגרום לבזבוז אנרגיה. 2. בדיקה משווה - כדאי להשוות נתונים ומחירים בכמה חנויות. 3. וידוא יעילות אנרגטית- יעילות אנרגטית הינה כמות האנרגיה המושקעת להפעלת המזגן (צריכת החשמל). מקדם היעילות האנרגטית- . C.O.P - מוסר את היחס בין כמות החום- אנרגיה לאנרגיה החשמלית הנצרכת. היעילות נעה בין A ל- G. ככל שהדירוג האנרגטי גבוה יותר וקרוב ל- A, כך המכשיר יעיל יותר והפעולה זולה יותר. 4. סוג המזגן הרצוי- יש כמה סוגים: מזגן חלון, מזגן מפוצל- רצפתי, עלי, נייד, מיני מרכזי, רב מאייד ( שבו יחידה חיצונית ויחידה פנימית). ראו פירוט. 5. מיקום המזגן- רצוי לבחון את שטח החדרים למיזוג ופרמטרים רלוונטיים אחרים, כדי לאפשר תכנון התקנה בהתאם לצרכים, תוך פיזור אוויר אחיד והתחשבות בשיקולים של רעש.
|
|
|
מה יש לברר בחנות?
1. עם מי עשינו עסק- כדאי לבדוק מי היצרן או היבואן של המוצר שאתם מתעניינים בו. מומלץ לבדוק (בגוגל, למשל) אם הוגשו תלונות נגד היצרן או היבואן. 2. זהירות מהבטחות בעל פה - חשוב לבחון את ההזמנה או את חוזה הרכישה: האם הוא הגיוני ועונה על הציפיות שלכם? האם נכתבו בו ונחתמו כל ההבטחות שהובטחו בעל פה? אם העסק מבטיח תקופת אחריות יותר ארוכה יותר מהקבוע בחוק , אספקה מיידית, צבע מיוחד וכו', רצוי לדרוש את ההבטחה כתובה וחתומה. בנוסף, רצוי לציין בהזמנה את מחירו של כל מוצר אם רכשתם מספר מוצרים. כך תמנעו עוגמת נפש ובעיות הוכחה מאוחר יותר. אם יש בעיה לקבל את התיעוד בכתב רצוי להקליט , כך שבמקרה הצורך יהיה קל יותר להוכיח מה הובטח. החוק אינו אוסר על אדם לתעד שיחה שבה הוא משתתף, ואף אינו מחייב להודיע לצד השני על ההקלטה. מבחינה טכנית, בחלק ניכר ממכשירי הסלולר הנמכרים כיום יש אפשרות להקליט שיחה בנקל. 3. הבטחה לשקט- בפעולת המזגן נגרם רעש מסוים הנובע מדפנות הפלסטיק . אם חשוב לכם השקט, והעסק מבטיח פעולה שקטה של המזגן, כדאי לתעד את ההבטחה בכתב או בהקלטה. 4. מה כולל מחיר ההתקנה?- יש לוודא כי מחיר ההתקנה כולל את כל המרכיבים. האם מחיר אינו כולל מרכיבים מסוימים, יש לבקש פירוט של תעריף התשלומים הנוספים (למניעת מצב שבו המתקין ידרוש תוספת תשלום בגין עבודה מסוימת, למשל: חיבור בין היחידה הפנימית לחיצונית, חיבור לחשמל- בהיעדר נקודת חשמל מוכנה, קידוח או חציבה בקיר בטון וכו' ). רצוי לסכם את תנאי ההתקנה בכתב, תוך שימוש בהסכם הצרכני האחיד לשירותים ביתיים. 5. זהירות בתשלום מראש- ברכישת המוצר זכרו כי אם אתם משלמים על המוצר לפני קבלתו אתם עלולים להיפגע. אם העסק יקרוס - תישארו ללא הכסף וללא המוצר. לכן מומלץ לשלם את מרבית התשלום בתשלומים בכרטיס אשראי (כך שאם לא תקבלו את המוצר במועד שהובטח לכם, החוק מאפשר לבטל את העסקה מול המוכר ולהודיע לחברת האשראי לבטל כל תשלום עתידי). אפשר גם לשלם בשיקים על שם העסק שסחירותם הוגבלה (מוחקים את המילה "פקודת", כותבים "למוטב בלבד" בתוך שרטוט שני קווים- "קרוס"). בנוסף יש לרשום את השיקים כך שמועד פירעונם לאחר תאריך האספקה . חשוב לדעת, יש לכם זכות לבטל שיקים לא סחירים במקרה של אי אספקה. מכל מקום, מומלץ להתייעץ עם גורם מקצועי לפני שמבטלים שיקים. 6. זכות לעיין בהוראות השימוש- העסק חייב לאפשר לכם לעיין, לפני הרכישה, בתעודת האחריות ובהוראות השימוש בעברית, ולמסור לכם העתק מהן. אם לא מאפשרים לכם, פנו למועצה לצרכנות. 7. תעודת אחריות - מה היא מכסה ומה התקופה המינימלית? - חשוב לבחון את תעודת האחריות. כדאי לשים לב בעיקר לתקופת האחריות ולתנאיה - האם יש בה סייגים? ואם כן - מהם (למשל, האם האחריות כוללת חלקי פלסטיק וגומי?). החוק מחייב מתן אחריות מלאה לשנה לתקופה של שנה לפחות. אם במכירה הובטחה אחריות ארוכה יותר חשוב לתעד אותה- שאם לא כן עלול העסק להתכחש לה מאוחר יותר. ישנם מקרים בהם המוכר או היצרן מאפשרים להאריך את תקופת האחריות בתקופה נוספת. אם רכשתם אחריות מוארכת בעת הרכישה (ולא בעת ההתקנה), אתם יכולים עדיין לבטל את הארכת התקופה עד תום תקופת האחריות של היצרן. 8. זמן האספקה- יש לוודא שזמן האספקה תואם את הציפיות ומתועד בהזמנה. 9. איך משתמשים? – בררו איך משתמשים במכשיר, איך מתחזקים את המכשיר ומה עושים במקרה של תקלות.. בדרך כלל זו הזדמנות אחרונה לקבל את תשומת הלב של המוכר, וחשוב לנצל אותה
|
| |
מה יש לברר בזמן קבלת המזגן?
1. אישור קבלה - לפני שאתם חותמים למוביל כי קיבלתם את המוצר, תנו לו כוס מים קרים ובדקו אם אין פגם חיצוני במוצר (אלא אם קבלתם הנחיה כתובה לא לפתוח עד שיגיע טכנאי), ושהמכשיר מתאים לזה שהוזמן (דגם, שנת ייצור, מידות וכו'). אם המוביל מוציא את המכשיר מהאריזה, בקשו לשמור עליה- אם תגלו אי התאמה או בעיה אחרת, יהיה בה צורך.
2. קריאת הוראות השימוש – קריאה יסודית יכולה למנוע בעיות תחזוקה מאוחר יותר.
3. שמירת האחריות והוראות השימוש - חשוב לשמור על תעודת האחריות של המוצר, כדי שבמקרה של בעיה יהיה קל להוכיח את תאריך הקנייה (אם הקנייה נעשתה באשראי – יהיה אפשר לשחזר אותה גם אם התעודה הלכה לאיבוד). כדאי לשמור בבית תיק ובו ריכוז של תעודות האחריות, הקבלות וחוברות ההדרכה של כל מכשירי החשמל..
4. בקניה מאתר אינטרנט- זכרו שיש לכם זכות לבטל את העסקה במקרה שהמוצר מגיע פגום או אינו תואם את המובטח וגם אם אתם מתחרטים. יש לכם זכות לבטל את העסקה עד 14 יום מיום האספקה . במקרה כזה צריך לשלוח הודעת ביטול בכתב. אם הביטול לא נעשה עקב פגם או אי התאמה, יש לשלם דמי ביטול בשיעור 5% מהתמורה או 100 ₪ לפי הסכום הנמוך מביניהם. העסק יהיה זכאי לדרוש מכם שווי פיצוי נוסף אם ערך המקרר פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו. עצם פתיחת האריזה אינה מהווה ירידת ערך, ואם העסק מחייב אתכם בתשלום בשל פתיחת האריזה פנו למועצה לצרכנות.
שימו לב, לעסק אסור לקזז את ירידת הערך מהסכום ששילמתם. הוא חייב להשיב לכם את מלוא הסכום בניכוי דמי הביטול, ואם לדעתו יש ירידת ערך משמעותית עליו לתבוע אותה מכם ולהוכיח זאת. חשוב לדעת גם שאם ביטול העסקה נעשה עקב פגם או אי התאמה, כל הוצאות ההובלה חלות על המוכר. במקרים אחרים, הוצאות החזרת המוצר בלבד הן על חשבון הקונה.
|
| |
למה לשים לב בהתקנת המזגן?
1. השלמת ההכנות לפני ההתקנה- התקנה נכונה היא מפתח לפעולה יעילה, ולכן יש לוודא כי כל ההכנות- מעברי צנרת, חיבורי חשמל, נקודות ניקוז וכו'- יושלמו לפני התקנת המזגן.
2. מתקין מקצועי – מומלץ לפנות למתקין מקצועי שהומלץ על ידי היבואן.
3. מיקום היחידה בדירה- כשמדובר במזגן שמורכב מיחידה אחת יש להתקינו במקום המאפשר פיזור אחיד ובלתי מופרע של האוויר בחדר. אין למקמו מאחורי ארון או קיר שיחסמו את מעבר האוויר בחדר.
4. הרחקת היחידה החיצונית למניעת רעש- את היחידה החיצונית יש להתקין רחוק ככל האפשר מחלונות או פתחים שלכם (ו גם של השכן ), כיוון שיחידה זו גורמת רעש ( למשל, בבית פרטי רצוי להתקין את היחידה החיצונית על גג הבית ). אם מדובר במזגן מיני מרכזי יש להקפיד שלא יותקן בקרבת חדר השירותים, כיוון שהאוויר החוזר יפיץ ריחות לא נעימים.
5. מיקום המזגן לצורך תחזוקה- חשוב להתקין את המזגן והיחידות במקום ובאופן שיאפשרו תחזוקה.
6. גלוון מתלה ואביזרים- היחידה החיצונית תחובר למתלה העשוי פח פלדה מצופה אבץ בעובי של לפחות 3 מ"מ. אם המתלה אינו מגולוון הוא עלול להחליד. כך גם הברגים, הדסקיות ואביזרים אחרים.
7. למניעת רעידות ורעש- את היחידה החיצונית מומלץ לחבר לגומיות מחורצות ולא ישירות על הקונסטרוקציה, כדי שפעולת המזגן לא תגרום לרעידות של המבנה. רעידות ורעש ניתן למנוע גם על יד עיגון מהודק של המתלה בקיר. גם את הצנרת בין היחידות יש לעגן כך שלא יועברו רעידות למבנה. זרימת אויר- במזגן מפוצל רצוי שהיחידה החיצונית תותקן קרוב ככל האפשר ליחידה החיצונית, ושתתקיים זרימה חופשית של אוויר בכניסה ליחידה וביציאה ממנה.
8. צנרת נחושת ובידוד- הצינורות המקשרים בין היחידה החיצונית ליחידה הפנימית יהיו עשויים נחושת, ובקוטר שאינו קטן מהקוטר הנומינלי של נקודת החיבור. כיפופים בצינור ייעשו רק בעזרת מכשירים המיועדים לכך. כל צינור יהיה מבודד בידוד טרמי שיהיה עמיד בטמפרטורה של עד 90 מעלות ובפני קרינה אולטרא-סגולית ושינויי טמפרטורה עונתיים. צנרת המותקנת על הקיר, בתוך הקיר, בתוך התקרה או מתחת לריצוף תוגן על ידי תעלה או צינור קשיח.
9. צינורות ניקוז שרשוריים מפלסטיק קשיח- רצוי שיהיו מחומרים שאינם מתבלים. מומלץ להשתמש בצינורות שרשוריים מפלסטיק קשיח.
10. מלכודת שמן- אם היחידה החיצונית גבוהה מהפנימית יש להתקין מלכודת שמן שתמנע מהשמן "לברוח" מהיחידה החיצונית לפנימית.
11. מסגרת עץ למזגן חלון- יש להתקין בקיר מסגרת עץ שמידותיה על פי הוראות היצרן. לאחר ההתקנה יש לאטום מסביב למניעת חדירת מים.
12. מפשיר קרח- באזורים שבהם הטמפרטורות יורדות מתחת ל- 5 מעלות בחורף יש לשקול התקנת מפשיר קרח או מונע קיפאון.
|
| |
כיצד יש להשתמש במזגן?
1. ניקוי פילטרים- חשוב לזכור לשטוף במים את הפילטרים כל כמה שבועות ולייבשם.
2. כיוון הטרמוסטט- לצריכת חשמל יעילה מומלץ לכוון את הטרמוסטט של המזגן ל- 25 מעלות.
3. הצללת חלונות וסגירת פתחים- כדי לחסוך בהוצאות המיזוג מומלץ להצליל את החלונות ולסגור פתחים שדרכם אוויר ממוזג עלול לברוח.
4. התקנת באביזר ביטחון - במכשירים עתירי אלקטרוניקה, כגון מזגן, פלסמה, LCD, ולעתים גם מקרר או מדיח כלים, עלול להיגרם נזק בשל ירידת מתח. אביזר ביטחון הנושא תו תקן יכול לצמצם את הפגיעה במכשירים.
|
| |
מה עושים כשיש בעיות ותקלות?
1. תקלות נפוצות במזגנים-
* המזגן אינו מקרר- יש לבדוק אם הפילטר נקי, ואם הוא נקי– יש לבדוק אם יציאת האוויר חסומה.
* נזילה מהמזגן- יש לנקות את הפילטרים. אם הבעיה לא נפתרת יש לבדוק אם צינור הניקוז אינו חסום בקצה.
2. תיקון תקלות- במקרה של תקלות זכותכם לקבל טיפול מיידי, בהתאם לתקנות הדנות באחריות . אם הטיפול אינו תואם את הנדרש והעסק אינו נענה לפניותיכם - שלחו מכתב רשום לעסק המתעד את התקלה ואופן הטיפול בה ע"י נותן שירותי התיקונים.
3. השירות במסגרת האחריות- במקרה של קלקול במזגן, הטכנאי חייב להגיע לתיקון תוך שלושה ימי עבודה מהקריאה, אם מדובר בתקלה המונעת את השימוש במכשיר. אם התקלה לא גורמת השבתת המכונה, התיקון צריך להתבצע תוך 7 ימים. התיקון יתבצע בבית, אלא אם יש צורך להעביר את המכשיר למעבדה. ההובלה למעבדה תיעשה ע"י היבואן ועל חשבונו, והמכשיר יוחזר במועד . במועד הזמנת התיקון תיקבע שעת ההגעה של הטכנאי, ועליו להגיע בשעה שנקבעה או עד שעתיים מאוחר יותר משעה זו. חשוב לדעת כי החוק מעניק לצרכן פיצוי עונשיבמקרה של איחור טכנאי . אם הקונה מכר את המכשיר במהלך תקופת האחריות האחריות עוברת לקונה החדש ותקפותה ממשיכה. לפירוט בנושא תעודות אחריות
4. חלקי חילוף - במהלך התיקון על היבואן להשתמש בחלפים חדשים בלבד. היבואן חייב לספק חלקי חילוף במשך שבע שנים מיום הרכישה. לאחר התיקון על היבואן למסור אישור בכתב המפרט את מהות התיקון, ואם הוחלפו חלפים עליו לפרט אילו חלפים הוחלפו.
5. תיעוד הבטחות טכנאי או עסק במהלך מתן השירות - אם הטכנאי או העסק מבטיחים דבר מה, רצוי שהדבר יהיה מתועד. רצוי גם לתעד את סוג התקלה, מקורה ואופן התיקון. אם יש בעיה לקבל את התיעוד בכתב רצוי להקליט את הטכנאי, כך שבמקרה הצורך יהיה קל יותר להוכיח מה הובטח או מה מקור התקלה. כך גם אם נציג העסק אומר שזו בעיה שחוזרת על עצמה. החוק אינו אוסר על אדם לתעד שיחה שבה הוא משתתף, ואף אינו מחייב להודיע לצד השני על ההקלטה. מבחינה טכנית, בחלק ניכר ממכשירי הסלולר הנמכרים כיום יש אפשרות להקליט שיחה בנקל.
6. חוות דעת מומחה- במקרה שיש בעיה וטכנאי החברה אינו מאתר אותה, אפשר להיעזר בטכנאי מטעמכם. שאלו את המומחה אם הוא יכול לתת חוות דעת מומחה בכתב שתסייע לכם בבית המשפט במקרה הצורך.
|
| | על מה צרכנים מתלוננים?
במועצה לצרכנות מתקבלות תלונות רבות בתחום. למשל:
• מזגן שאינו מקרר.
• מזגן מרעיש.
• עסק שנמנע מלהחליף מזגן הפועל בצורה לקויה.
• עסק שלא יידע בדבר פרט מהותי לגבי המזגן. למשל, ההבדל בתפוקה בין מזגן רצפתי למזגן עלי.
• עסק שהטעה לגבי תכונות המזגן או סיפק מזגן שאינו תואם את המובטח. למשל, הספק שונה מהמובטח, מידות שונות מהמובטח.
• עסק המתחמק מחבותו לגבי המזגן. למשל, יבואן הטוען שהגורם האחראי הינו אתר האינטרנט שמכר את המזגן.
• חנות מזגנים הטוענת שאינה אחראית לפגם בפעולת המזגן, בטענה שהבעיה הינה בהתקנה, אף על פי שהיא עצמה המליצה על המתקין.
• הטכנאי תיקן תיקון לא מקצועי של המזגן.
• שירות גרוע - הטכנאי מגיע לתיקון רק לאחר כמה ביקורי סרק, המתנה ארוכה,, חוסר התייחסות של העסק לתלונות חוזרות .
• בעת הרכישה הובטחה בעל פה אחריות לתקופה ארוכה יותר מהתקופה שצוינה בכתב בתעודת האחריות.
• שירות גרוע שאינו תואם את המחויב לפי תקנות הגנת הצרכן (למשל, הטכנאי אינו מגיע תוך שעתיים מהמועד שנקבע, ותיקון ליקוי שהשבית את פעילות המזגן אינו מושלם תוך 3 ימים ממועד הקריאה,למרות שהתקנות מחייבות זאת.
• בית משפט שדן בתביעה וקבע כי העסק הטעה, הפר חובתו על פי דין או חוזה או גרם נזק, והורה לבטל את העסקה ולהשיב לצרכן את כל הכסף ששילם, נמנע במקרים מסויימים מלפצות את הצרכן על מלוא נזקיו, בטענה כי הצרכן נמנע מלהוכיח אותם
• בעת ההתקנה דרש המתקין תוספת לא צפויה למחיר שהוסכם בטענה שנחוצה הארכת צנרת.
|
| |
מה אפשר ללמוד מפסיקה של בתי המשפט בעניין מזגנים?
ריכזנו כמה פסקי דין, שהעיון בהם עשוי להועיל בהבנה של ההתנהלות בתחום, במקרים של ליקויים שכיחים, התנהלות העסקים וההתנהלות בבתי המשפט: 1. פגמים חוזרים במזגן הם עילה לביטול העסקה והחזרת התמורה לצרכן או להחלפת המזגן בחדש, גם אם חלפו שנתיים ממועד הרכישה. (פסקי דין בעניין: הרשקוביץ שירי, נביאליק רוברט, בן הרוש) 2. עסק הנמנע מלהחליף מזגן הפועל בצורה לקויה פועל בחוסר תום לב ובאופן לא ראוי לפעולת עסק מול צרכן. לצפיה בפסק דין בנושא >>
3. כשהעסק אינו מגלה לצרכן פרט מהותי לגבי המוצר, למשל ההבדל בתפוקה בין מזגן רצפתי לבין מזגן עילי או המשמעות של ביטול מעבר בין חדרים, הרי שהוא נמנע מלקיים את חובתו לגילוי שבסעיף 4 בחוק הגנת הצרכן, ולעתים הדבר יכול להביא את הצרכן לביטול הרכישה. לצפיה בפסק דין בנושא>>
4. עסק שסיפק מזגן שאינו תואם את המובטח (1.6 כוח סוס במקום 2 כוחות סוס) חויב בפיצוי הצרכן. לצפיה בפסק דין בנושא >> 5. צרכן שרכש מעסק באתר באינטרנט מוצר ותבע את היבואן בעילה של הטעיה לגבי ההספק (פורסם שלמזגן 1.5 כ"ס ובפועל היו 1.4 כ"ס) זכה בתביעה אף על פי שהיבואן טען שאינו המוכר. ביהמ"ש קבע שהעסק פעל כשלוח של היבואן, וכי אין לאפשר לעסק לסטות מהמובטח לצרכן, גם אם נטען שהסטייה קטנה. לצפיה בפסק דין בנושא >>
6. במקרים חריגים שבהם קיים משבר אמון בין הצרכן לעסק זכאי הצרכן לסרב לקבל את התיקון החוזר מהעסק ולתקנו אצל אחר. לצפיה בפסק דין בנושא >> 7. כאשר צרכן מתנהל מול כמה גורמים כגון יצרנית המזגנים, החברה המשווקת, מתקיני המזגנים –מי אחראי כלפי הצרכן? לצפיה בפסק דין בנושא >>
8. חנות מזגנים שהמליצה על מתקין מזגנים מנועה מלטעון שהוא התקין בצורה לא מקצועית. לצפיה בפסק דין בנושא >> 9. צרכן המצרף חו"ד מומחה, רצוי שהמסמך יהיה ערוך בהתאם לדיני הראיות, יכלול את פירוט ההשכלה והניסיון של המומחה. כמו כן רצוי שנותן חו"ד יזומן לביהמ"ש. (פסקי דין בעיניין: ארליך ישעיהו, גולדין בוריס) 10. תיקון לא מקצועי של מכשיר חשמלי. לצפיה בפסק דין בנושא >>
|
| |
רוצים להתלונן?
1. פנייה לעסק- במקרה של בעיה יש לברר אותה עם העסק. מומלץ לשמור את פרטי הבירורים שערכנו למקרה שיהיה בהם צורך בעתיד – תיעוד שיחות הטלפון, תוצאות בדיקות הטכנאים בדו"ח התיקון, שליחת מכתב רשום אם התיקון לא עולה יפה או אם התקלה חוזרת. 2. תלונה נגד העסק- במקרה של בעיה שלא נפתרה אפשר לפנות למועצה לצרכנות . 3. תקלות חוזרות- אם היבואן אינו יכול להביא את המוצר למצב תקין, עליו לספק מוצר חדש זהה או להחזיר את הכסף, לפי בחירתכם. לעתים הצרכן זכאי לקבל גם פיצוי בגין כל הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהתקלות, כמו בגדים שניזוקו, בזבוז הזמן להמתנת טכנאים לתיקון התקלות, עוגמת נפש. למידע נוסף תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות - אם הבעיה לא נפתרת אפשר להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות. לשם כך רצוי להיעזר בהדרכת המועצה. אם מדובר בבעיה טכנית יש להצטייד בחוות דעת מומחה מתאימה . |
|
דברים שעשויים לעניין אותך |
|