המועצה > תלונות > מקבץ תלונות שטופלו בהצלחה > תלונות בנושא רכב > סירוב לבטל עסקה לרכישת טרקטורון בטענה (שקרית) כי הבעלות הועברה במשרד הרישוי.

סירוב לבטל עסקה לרכישת טרקטורון בטענה (שקרית) כי הבעלות הועברה במשרד הרישוי.

תיאור המקרה:
צרכנית רכשה עבור בנה טרקטורון  במחיר  38,000 ש"ח.
יומיים לאחר מכן פנתה הצרכנית לבית העסק בבקשה לבטל את העסקה,אך נאמר לה  שאי אפשר לבטל את העסקה, משום שהטרקטורון נרשם על שם בנה במשרד הרישוי זה מכבר.
בצר לה פנתה הצרכנית למועצה הישראלית לצרכנות.

הטיפול בתלונה:
הטיפול בתלונה הועבר אל ציפי קיברסקי המטפלת בתלונות בתחום, אשר הורתה לצרכנית לגשת למשרד הרישוי לברר ללא דיחוי אם הטרקטורון אכן נרשם על שם בנה כפי שטען בית העסק.
הצרכנית ביררה ומצאה שהטרקטורון אינו רשום על שם בנה. עם קבלת מידע זה פנתה נציגת המועצה לבית העסק בבקשה לביטול העסקה, בטענה כי על פי תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) הצרכנית רשאית לבטל את העסקה תוך 14 ימים מיום ביצוע העסקה, בתנאי שטרם הועברה הבעלות על שם הצרכן במשרד הרישוי.
בעל  העסק הבטיח לנציגת המועצה לצרכנות כי יפנה אל הצרכנית טלפונית תוך יומיים  ויבטל את העסקה, אך הדבר לא נעשה.
לפיכך נציגת המועצה פנתה למחלקת הנהלת החשבונות ווידאה את ביטול העסקה. 

התוצאה:
בעקבות פניית המועצה לצרכנות זיכתה החברה את הצרכנית ב- 38,000 ₪, ללא חיוב בדמי ביטול.

הסבר:
על פי תקנות ביטול עסקה,  אפשר לבטל רכישת רכב חדש עד למועד רישום הרכב על שם הצרכן בלשכת הרישוי. מאחר שטרקטורון הוא רכב, והוא לא נרשם עדיין על שם הצרכן, הרי שחובה לאפשר לו לבטל את העסקה בדמי ביטול של 100 ₪ בלבד. יחד עם זאת, בענף הרכב מקובל לוותר על דמי הביטול, ולכן כפי הנראה לא גבו אותם.