תאריך: 30/10/2011 "לחם בריאות" בשנים האחרונות הפך הלחם ממוצר בסיסי לסוכן בריאות. מחירם הגבוה של הלחמים המשווקים כ"לחם בריאות"(כ 15 שקלים לכיכר) אינו מרתיע וההיצע הולך וגדל. בדיקה שערכה המועצה לצרכנות בשיתוף הדיאטנית רקפת אריאלי מהמרכז הרפואי "הדסה אופטימל", מגלה שרבים מהלחמים המיוצרים והמשווקים בארץ תחת קטגורית "הלחם המלא" אינם מצדיקים את הדימוי הבריא שהוענק להם. שורש הבעיה טמון בתקן. משרד הבריאות מאפשר, לכנות מוצר כ"לחם מקמח מלא" גם אם הוא מכיל 50% קמח לבן ו־50% קמח מלא, בשעה שהתקנים באירופה ובארצות הברית מחמירים הרבה יותר ומסווגים תחת קטגורית "הלחם המלא" רק לחמים המכילים לפחות 75% קמח מלא. המועצה לצרכנות ניסתה לעשות סדר ולבדוק אם ההצהרות שעל הלחמים עומדות במבחן.
|