צרכנות וקיימות בדגש בזבוז וזריקת מזון לפח בישראל תוכנית במקצוע האנגלית - לכיתה ח
בשנים האחרונות עולה בעולם המודעות להשלכות הסביבתיות החמורות שיש לתרבות הצריכה. למגמות חברתיות וכלכליות, המעודדות את האזרחים לחסוך, להפעיל שיקולי רכישה לפני הקנייה ולצרוך בתבונה, מתווסף גם הפן האקולוגי והסביבתי, המעודד לקיימות. כלומר, נושא הקיימות ושימור הטבע והחינוך לצרכנות נבונה חולקים שדות רבים שמטרתם לשמור הן על האינטרסים של הצרכן והן על האינטרסים של הסביבה, לטובת כולנו.
פעולות המפחיתות זיהום וצריכת- יתר הן בין היתר: צריכת מוצרים מתוצרת מקומית, כדי להקטין את עלויות שינוע וייבוא המוצר, רכישת מוצרים מחומרים ממוחזרים, אשר כמות העטיפות והאריזות שלהם מינימאלית, עידוד ייצור במפעלים ירוקים שמזהמים את הסביבה כמה שפחות ועושים שימוש חסכוני בחשמל, בגז ובשמנים אחרים, לא להרחיב את כריתת היערות לצורכי תעשייה ועוד.
להורדת התוכנית לחץ כאן
נספחים- יתעדכן בהמשך