המועצה > סוגיות צרכניות > סוגיות צרכניות חדש > סוגיות צרכניות בנושא מכר מרחוק

סוגיות צרכניות בנושא מכר מרחוק

עסקאות מכר מרחוק - מה צריך לדעת וממה חשוב להישמר?

רכישה באינטרנט, בטלפון לאחר עיון בקטלוג שנשלח בדואר או על סמך פרסום בעיתון, היא רכישה שבמהלכה אין מגע ישיר בין המוכר לקונה, והקונה לא יכול לראות ולבדוק את המוצר המוצע.

 

קניות מאתרים בחו"ל - תשובות לשאלות וטיפים לצרכן

לא מעט גולשים ישראלים רוכשים מוצרים מאתרי קניות בינלאומיים, שהשרתים שלהם ומנהלי האתר יושבים הרחק מעבר לים, לרבות סין. אילו חוקים צרכניים, אם בכלל, חלים על האתרים הללו?

הטעיה בפרסום - "התמונה להמחשה בלבד"

רבים קונים מוצרים על-פי התרשמותם מתמונה אטרקטיבית של מוצר בפרסומות. לאחר קבלת המוצר, הם מגלים שהוא שונה משמעותית מן המתואר בתמונה. הבעיה חמורה במיוחד ברכישות מסוג "עסקת מכר מרחוק".

כיצד מונעים נזק כספי במקרה של אי אספקת סחורה?

רבים משלמים בשיק עבור מוצרים שהם רוכשים. ובמקרים שהמוצר אינו מסופק באופן מידי, רבים נוהגים לכתוב על השיק תאריך עתידי – לאחר מועד האספקה. הם מניחים שכך הם מבטיחים את עצמם מפני אי האספקה במועד, וכן שהם יוכלו לבטל את השיק, אם בית העסק לא יספק את התמורה.

שימוש לרעה בכרטיסי אשראי

כרטיס אשראי הוא אמצעי תשלום חביב על הצרכן הישראלי כי הוא זמין ופשוט לשימוש. אולם הוא אינו חסין מתקלות. כיצד להתגונן מפני מצבים של שימוש לרעה וכיצד למזער נזקים? 

הזמנתם מוצר מעסק שקרס? מדריך לצמצום נזקים

במועצה לצרכנות מתקבלות תלונות רבות של צרכנים אשר דיווחו כי לא קיבלו את הסחורה שרכשו אף על פי שעברו חודשים ממועד האספקה שסוכם. מה ניתן לעשות? מדריך לצמצום נזקים

הארכת המועד לביטול עסקה לאנשים עם מוגבלויות. מה קובע התיקון לחוק?

נכנס לתוקפו תיקון 47 בעניין הארכת המועד לביטול עסקת מכר מרחוק ורוכלות לאוכלוסיות המוחלשות – פנסיונרים, עולים חדשים, אנשים עם מוגבלות. היכנסו להכיר את לשון החוק ואת הסייגים