המועצה > מדריכים > מדריך לסימון מזון > מדריך לסימון מזון

מדריך לסימון מזון 

כל המידע על מרכיבי המזון השונים וטיפים לצרכן לתזונה נכונה ובריאה עם כניסת חוק הסימון החדש

 
 
   

תאריך עדכון: 1.1.2020
 
צרכנות נבונה מבוססת על מידע ועל הבנתו. כך בכלל,  ולגבי מזון בפרט. החוק מחייב יצרני מזון לסמן על מוצרי המזון מידע רב הכולל, בין היתר, שם המוצר, תאריך ייצור או תפוגה, רכיבים, סימון תזונתי. לעתים מופיע  גם מידע תזונתי בנוסף על הסימון התזונתי. היכולת להבין מידע זה תורמת משמעותית לבריאות הצרכן.  האגודה לבריאות הציבור והמועצה לצרכנות בנו עבורכם מדריך העוסק בהיבטים השונים של סימון המזון על גבי אריזת המזון.

המדריך כולל הסברים מפורטים על מרכיביה השונים של תווית המזון כולל הסימון החדש של תווית אדומה ותווית ירוקה, המינוחים התזונתיים המופיעים בסימון התזונתי וברשימת הרכיבים. המדריך מציג את ההנחיות לתזונה נבונה ומפרט את ההיבטים המשפטיים של חוק סימון המזון. כמו כן, המדריך נותן טיפים המסייעים בבחירה נבונה של מזון על פי המידע המופיע על האריזה.

 


 

לחצו על התמונה להגדלה
 
כתיבה ועריכה:
המועצה לצרכנות: עו"ד יוסי ברג, שלמה זיס, עו"ד דליה רסקאי-ברוק, עו"ד נועה רדלמן, ליאת קליין, יעל כץ.
האגודה לבריאות הציבור: המידע התזונתי נכתב על ידי דר' פליציה שטרן PhD RD, מנהלת תחום תזונה נבונה, ודורית וורמן ,MPH RD דיאטנית ארצית, קידום בריאות ילדים ונוער, היחידה לתזונה ודקלה ראובן, מנהלת המחלקה לאיכות ובטיחות מזון, האגודה לבריאות הציבור.